|

Je leeft de woede in je systeem

We leven de energie die in ons systeem aanwezig is. Als ik wordt geraakt door dit en dat waardoor er woede in mij getriggerd wordt; wil alles in mij dit uiten. Ik ga meer geweldadige films kijken, wil meer boxen, meer vechten….meer trainen, ook yoga…hoor. En dat is allemaal prima. Alleen de vraag is; leidt dit tot verlichting? Leidt dit tot mezelf weer lekkerder voelen. Het antwoord is: soms en niet. Via rebirthing breathwork, coaching, lichaamswerk, voeding en mind set oefeningen ben ik steeds sneller bij de nodige stap om los te laten. Hieronder mijn persoonlijk ervaring over wanneer meer trainen soms en wanneer niet helpt.

 

Soms omdat ik soms door het bewegen op een blokkade in mijn lichaam terecht kom. Deze blokkade stopt mij letterlijk; ik kan niet meer sporten, ik kan niet meer bewegen. Hierdoor wordt ik dieper geraakt in de onderliggende pijn van de aangeraakte woede. Dit kan ik dan loslaten in de vorm van tranen, of helemaal los gaan in de woede. Werkt dat dan? Yup. Als ik in verbinding sta met de kern van de pijn, dan neemt deze mijn lichaam over. Het kan uit mijn systeem.
Vaak genoeg werkt het niet. Omdat ik dan gefocust ben op het sporten. Op het willen bewegen. Dan werkt niet als ik vervolgens niet dieper ga, naar de oorzaak van mijn pijn. Dit duurt dan een dag of twee of drie en dan valt het kwartje weer. Oooo ja, voelen wat er is, verbinden met de kern.
Dit is een mooi systeem: uiteindelijk voelen wat er is, bevestigen wat je wil, en loslaten wat niet van jou is. En dan, weer lekker dansen, zitten, of staren naar een boom. Alles is goed.

Similar Posts